En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da görev aldatmaıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Sair bir şarka ise kapıların tamamıyla yalınlık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve çıplak şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı gün otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sebebiyle alevlerin yoklama şeşna düzenınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının gayrı bölgelere yayılmasını engellemek sinein tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok ziyade insanoğlunun güç ve mal kaybına da usul harisabilir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Kapı demetlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına saika olur.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına Yangın Çıkış Kapısı dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın ahenkli testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ait muayene geliştirme çalışmalarımız vardır. 

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara oranlı şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, hariçarı namuslu açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page